Громадські активістки створять гендерний портрет Кропивницького

Перегляди: 1193

У Кропивницькому стартував проект «Європейська хартія рівності всіх дії».

Як нагадала керівник відділу сім'ї та молоді управління молоді і спорту міськради Людмила Дорохіна під час презентації проекту сьогодні, 6 серпня, в березні цього року міська рада прийняла рішення про приєднання до Європейцської хартії рівності, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Хартія, яку підписав міський голова Кропивницького Андрій Райкович, потребує конкретних кроків», - наголосила Дорохіна.

Вже створена робоча група, головною метою якої стане гендерно орієнтоване бюджетування.

«Найближчі плани - створити міську програму рівності чоловіків і жінок», - зазначила Людмила Дорохіна.

«Проведення політики гендерної рівності, при формуванні якої враховуються відмінності між чоловіками і жінками, і метою якої є забезпечення рівних прав і можливостей усіх жителів, сприятиме розвитку кожної особистості», - наголосила голова міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» Катерина Шамардіна.

За її словами, у світі Хартію рівності підписали 35 країн та 1700 міст.

У Кропивницькому проект реалізуватиметься протягом півроку - до січня 2020-го.

Активісти зроблять гендерний аналіз міста, проведуть тренінг «Гендерно орієнтоване бюджетування» та інформаційну кампанію.

«Слово "гендер" - це про рівність можливостей кожного мешканця міста: і жінок, і чоловіків, і людей з особливими потребами, і дітей - абсолютно всіх. Ми будемо дивитися, що громада може зробити для кожного», - пояснила координаторка проекту «Європейська хартія рівності в дії», голова Кіровоградської обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алла Волошина.

Фінансову підтримку забезпечує міністерство міжнародних справ Канади.