Учасники фольклорної експедиції на Кіровоградщині презентували кліп на народну пісню (ВІДЕО)

Перегляди: 1023

Проект «Баба Єлька» присвячений українській народній пісні, її пошукам, збереженню, поширенню. Заснований на честь бабусь, які є живими носіями української традиції. Скромно живучи у найзабутіших українських селах, вони володіють великим багатством – знаннями текстів і мелодій народних пісень, які передаються з уст в уста з покоління до покоління.

Учасники фольклорної експедиції «Баба Єлька» презентували кліп на пісню «Ой полинь-полиньок».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кліп розмістили на сторінці проекту у Facebook, передає кореспондент CBN.

Як сказано в описі відео, «уперше пісню "Ой полинь-полиньок" члени проекту "Баба Єлька" записали у селі Листопадовому (Новомиргородський район) у вересні 2018 року – від місцевого фольклорного колективу "Берегиня" (керівник – Олександр Помпа)».

Аранжування до пісні зробив кропивницький музикант і композитор Max Velychko (гурт Inside the sound).

Автор відео – кропивницький фотограф Aleksandr Maiorov (з’являється у кадрі на третій хвилині) – узяв участь у 35 експедиціях проекту «Баба Єлька» і разом зі ще одним фотографом – Майклом Ендрюсом ˗ став співавтором мандрівної фотовиставки «У пошуках рідної пісні».

У кліпі використані кадри з експедиції проєкту «Баба Єлька» у село Нечаївку Компаніївського району. Тоді бабуся Поля – Поліна Григорівна Димченко 1935 р. н. ˗ крім інших, також наспівала і пісню «Полиньок».

Зйомки кліпу відбувалися влітку 2019 року на території геологічної пам’ятки природи – урочища «Каскади» (село Злинка Маловисківського району) та на місці злиття двох річок – Сугоклеї та Сугоклейчика поблизу села Нечаївки (Компаніївський район).

У відео можна зустріти десятки рослин, занесених до Червоної книги України, та лікарські трави.

У зйомках взяв участь і Michael Andrews – фотограф проєкту «Баба Єлька», волонтер Корпусу Миру США в Україні, ініціатор фотовиставки «У пошуках рідної пісні», учасник більше 30 експедицій.

https://www.facebook.com/FolkExpedition/videos/458163364914580/