Через дiяльнiсть «центру мiнiмiзацiї митних платежiв» на Кiровоградщинi держава недоотримала 4 млн

Перегляди: 768

Спiвробiтники податкової Кiровоградщини припинили дiяльнiсть «центру мiнiмiзацiї митних платежiв», через дiяльнiсть якого держава недоотримала 4 мiльйони гривень.

Про це CBN поiнформували в ГУ ДФС у Кiровоградськiй областi

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Група осiб з мiжнародними зв’язками, знаючи про якiснi характеристики iмпортованого товару та вимоги норм законодавства в частинi оподаткування товарiв акцизним податком та митом, свiдомо здiйснила ввезення компонентiв для незаконного виробництва паливно-мастильних матерiалiв за кодом товару. Вiдповiдно до нього, ввезенi на митну територiю України товари не пiдлягають оподаткуванню акцизним податком та митом», - сказано у повiдомленнi.

Iмпортований товар надходив вагонними нормами на територiю нафтобази, де використовувався в незаконному виробництвi бензинiв А-92 та А-95.

Фальсифiковане паливо продавали через мережу автозаправних станцiй та оптовим покупцям за готiвку.

«До податкової звiтностi пiдприємств-iмпортерiв вносили завiдомо неправдивi вiдомостi, вiдображаючи реалiзацiю iмпортованих компонентiв на адресу фiктивних суб’єктiв господарювання, якi здiйснювали пiдмiну номенклатури товарiв в першому та другому ланцюгах постачання», - повiдомили також в ГУ ДФС.

Загальний обсяг операцiй пiдприємств, якi входили до «центру мiнiмiзацiї митних платежiв», протягом 2017-2019 рокiв склав понад 27 млн грн.

При iмпортi товарiв до бюджету не сплатили акцизного податку i мита на суму понад 4 млн грн.

У липнi 2019 року провели сiм обшукiв. З незаконного обiгу вилучили документи фiнансово-господарської дiяльностi, чорновi записи, печатки, комп’ютерну технiку, технiчну документацiю, технiчнi пристрої для проведення дослiджень виробленого пального, автомобiльне пальне загальною кiлькiстю 140,2 тис. л та iмпортовану сировину для виготовлення автомобiльного пального загальною кiлькiстю 179,6 тис. л загальною вартiстю 7,8 млн грн.

Наразi триває хiмiчна експертиза пального на предмет вiдповiдностi його вимогам ДСТУ.