На Кiровоградщинi через борги перед донькою чоловiк позбувся автiвки

Перегляди: 832

На Кiровоградщинi з початку року державнi виконавцi стягнули вже понад 118 млн грн алiментiв.

Про це CBN поiнформували в обласнiй юстицiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

 «19 688 дiтей на Кiровоградщини отримали свої законнi алiменти. Це велике досягнення. Однак, далеко не у всiх випадках батьки готовi добровiльно надавати фiнансову пiдтримку своїм дiтям. У таких випадках доводиться нагадувати про їх батькiвськi обов’язки в примусовому порядку», – вiдзначив керiвник юстицiї Кiровоградщини Вадим Гуцул.

Нещодавно один iз жителiв Кропивницького позбувся власної автiвки, оскiльки заборгував кошти на утримання власної доньки Анастасiї.

«Згiдно офiцiйних даних, сума боргу в чоловiка вже перевищила 48 тисяч гривень. Сплачувати кошти вiн не поспiшав, тому довелося накласти арешт на його автомобiль. У результатi його колишня дружина погодилася забрати автiвку собi в рахунок часткового погашення боргу», – розповiв Вадим Гуцул.

На Кiровоградщинi понад 20 тисяч жителів повиннi сплачувати алiменти. Щоб нагадати злiсним боржникам про їх батькiвськi обов’язки, державнi виконавцi арештовують їх майно з метою подальшої реалiзацiї на аукцiонi, а також обмежують їх у правi виїздити за кордон, керувати автiвками, користуватися зброєю i полювати.