На дорогах Кіровоградщини побільшало п’яних водіїв

Перегляди: 1105

Найпоширенішими порушеннями, які упродовж семи місяців виявляли співробітники відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції області щодо перевезення пасажирів, є керування маршрутками та комерційним транспортом у стані алкогольного сп'яніння.

Про це на сьогоднішній прес-конференції розповів начальник управління патрульної поліції в області Антон Цюцюра, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, водії керують автомобілями, що перевозять людей, які мають несправності або не пройшли обов'язковий технічний огляд.

За статистикою, яку озвучив заступник начальника ГУ Національної поліції в Кіровоградській області Олексій Ніколаєнко, за сім місяців сталися 1047 ДТП, а це на 14% більше, ніж у минулому році.

У 272 дорожньо-транспортних пригодах постраждали люди. Це на 23% більше, ніж торік. Загинули 39 людей. Відповідно, зросла і кількість травмованих. З початку року через аварії постраждали 325 людей, в минулому - 276.

«Найбільш поширеними видами автопригод є зіткнення (53%), наїзд на транспортний засіб, що стоїть (13%), наїзд на перешкоду (16%) - загалом це 83,5% від загальної кількості ДТП по області», - сказав Олексій Ніколаєнко.

Основні причини: перевищення швидкості (26%), правил маневрування (18,5%), недотримання дистанції (18,5%), порушення правил переїзду перехресть (10%), а також керування авто в нетверезому стані (7%).

На дорогах міста лише в липні затримали 95 водіїв з ознаками сп'яніння, а на території області 187.

Антон Цюцюра нагадав, що нетверезе водіння карається штрафом у 10,2 тисяч гривень і позбавленням прав на один рік . За його словами, суд у більш ніж 70 відсотках виносить рішення на користь поліції.

З наступного року у зв'язку зі змінами у законодавстві перебування за кермом у стані сп'яніння буде розглядатися як кримінальна дія.