Житель Знам’янки вирощує понад 100 сортів винограду

Перегляди: 1893

У Знам’янці Анатолій Голдінов з 2008 року вирощує 107 сортів винограду та створив клуб виноградарів, передає кореспондент CBN.

Родом чоловік із Таджикистану. Анатолій зізнається, що любов до винограду йому з дитинства прищеплював батько.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У нас на батьківщині були виноградники. Їх там посадив ще мій батько і з самого дитинства змушував мене ними займатися, адже він інвалід і не міг цього робити», – розповів Анатолій Голдінов.

У Знам’янку чоловік переїхав давно, адже звідти родом його дружина. Вирішив відновити виноградники на батьківщині жінки, але сусіди запевняли, що виноград тут не зможе рости.

Для експерименту Анатолій Голдінов поїхав в Одесу та купив кілька саджанців. Після того, як він побачив перші результати, то почав кожного року купувати по 20-30 нових сортів. За 11 років його праці у чоловіка було 200 різноманітних видів винограду, які він замовляв не лише по всій Україні, а й із Молдови та США.

«Я зрозумів, що місцеві жителі не вміють за ним доглядати. Вони вважають, що виноград достатньо лише посадити й все. Саме через це я вирішив організувати клуб виноградарів», - додав чоловік.

Клуб виноградарів Анатолій організував у жовтні 2013 року. Нині його відвідують близько 40 любителів винограду. На заняттях навчають як теоретичним знанням, так і практичним. Людей навчають правильно обрізати виноград, підв’язувати, удобрювати його тощо.

Щороку всі свої досягнення місцеві виноградарі показують на виставці до Дня Незалежності у Знам’янці. Анатолій Голдінов каже, що власним досвідом хоче поділитися з якомога більшою кількістю людей і довести, що в Знам’янці можна вирощувати виноград.