Бейсбольна молодіжна збірна України, в основі якої гравці з Кропивницького, не зберегла прописку в еліті

Перегляди: 1337

У Чехії завершився чемпіонат Європи з бейсболу в дивізіоні А серед гравців, не старших 23 років.

Тут виступала збірна України, основу якої складали гравці кропивницьких клубів, повідомили CBN у Кіровоградській обласній федерації бейсболу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Українці не змогли зберегти прописку в елітному дивізіоні.

В ексклюзивному коментарі СВN головний тренер молодіжної збірної України Юрій Бойко зазначив: «У кожному матчі ми ризикували й грали добре. Мали шанси бути в четвірці, але на старті самі подарували перемогу в одне очко – 3:4 - бельгійцям, які в підсумку фінішували третіми. А ми їм ні в чому не поступалися й мали кілька шансів вирвати перемогу. Та й з чехами, які стали чемпіонами, незважаючи на рахунок 1:8, виглядали гідно. У боротьбі за виживання нам трохи не пощастило, коли голландці виграли у нас лише за рахунок одного вдалого відбивання – 5:0, а британці в додаткових періодах дотиснули хорватів. Збірній Великобританії ми також програли лише очко – 2:3, й знову фарт був на боці конкурентів.

Зрозумійте, я це все говорю не для виправдання, а щоб шанувальники спорту зрозуміли, що в кожному з зіграних матчів ми билися тільки за перемогу. Ну, а коли гра складається рівно, то тут і спортивне везіння грає велику роль. Так, дійсно є розчарування результатом, але за гру та бійцівські якості підопічних мені та хлопцям не соромно. На жаль, цього разу спрацював не кращий бік мого девізу: "Краще цілити високо та промахнутися, ніж мітити низько й попасти".

Я вдячний хлопцям, деякі завершили свої виступи в молодіжній збірній. Зрозуміло, що в групі В на наступному турнірі будемо намагатися повернутися до еліти. Та з кожним роком робити це стає все важче. Адже більшість збірних, користуючись можливостями подвійного громадянства в своїх країнах, залучають до лав команд американців, кубинців, домініканців та представників інших бейсбольних держав. Ми ж зі своїми українськими хлопцями їх продовжуємо дивувати, коли вони на елітному рівні перемагають нас за рахунок надзусиль. Так що, повторюю, результат незадовільний. Але ми знову продемонстрували, що український бейсбол конкурентноспроможний та боєздатний на найвищому європейському рівні, незважаючи на всі наші проблеми».

Вперше на європейських чемпіонатах матчі складалися з семи інінгів, замість звичних дев’яти. У першому матчі, поступаючись з рахунком 0:3 майбутнім бронзовим призерам - бельгійцям, підопічні Юрія Бойка скоротили відставання до мінімуму й мали кілька шансів відновити рівновагу. Але збірна Бельгії зберегла переможний рахунок – 4:3.

У другий день «синьо-жовті» поступилися майбутнім чемпіонам Європи – чехам – 8:1. Потім українці здолали хорватів – 9:3, а у боротьбі за виживання пропустили єдину атаку від голландців – 0:5 і не втримали мінімальну перевагу над британцями – 2:3.

Посівши підсумкове сьоме місце, збірна України разом із хорватами на наступному Євро буде виступати в дивізіоні В.