На Кіровоградщині внесуть зміни до плану формування територіальних громад

Перегляди: 1457

Цього тижня відбудеться засідання обласної робочої групи з підготовки проекту Перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області, під час якого розглянуть питання внесення змін до плану.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щотижневій апаратній нараді сьогодні, 12 серпня, йдеться на офіційному сайті ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Врахують пропозиції районів, які планували створити кілька ОТГ, але переглянули рішення і тепер пропонують ОТГ у форматі «один район – одна громада». Сергій Коваленко наголосив, що така модель ОТГ відповідає методиці, і такі громади будуть спроможними.

За словами першого заступника голови ОДА, з 20 об'єднаних територіальних громад області, які вже функціонують, частина є успішними. Однак є ОТГ не самодостатні в фінансовому, економічному і демографічному плані, тож і мають відповідні проблеми. Як приклад проблемної посадовець назвав Мар'янівську сільську ОТГ Маловисківського району, сільська ада якої об'єдналася із Веселівською сільрадою Новомиргородського району. Бюджет Маловисківського району недораховується 20 мільйонів гривень на закриття усіх потреб закладів цієї ж громади, які ще залишаються в управлінні району (ФАП, школа тощо).

Сергій Коваленко планує провести виїзну нараду щодо вирішення питань цієї громади.