У Кіровоградській ОДА заявили про чергове рейдерське захоплення

Перегляди: 2569

У Світловодську сталася подія, яка має ознаки рейдерського захоплення СП ТОВ «Світловодськпобут».

Про це на апаратній нараді сьогодні, 12 серпня, повідомила в. о. голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На жаль, маємо резонансну подію в області, пов'язану з рейдерством. Були здійснені реєстраційні дії по спільному підприємству "Світловодськпобут"», - розповіла Світлана Лобанова.

Одноосібним власником підприємства, згідно з записом у Державному реєстрі юридичних осіб, став Олександр Яременко. П'ятдесят відсотків уставного фонду спільного підприємства належить Світловодській міськраді.

За словами Світлани Лобанової, вже завтра в облдержадміністрації збереться міжвідомча комісія з питань протидії рейдерству, яка розгляне усі відповідні документи.

Справою займається поліція та прокуратура.

ТОВ «Світловодськпобут» займається виробництвом теплової енергії та наданням послуг з централізованого опалення.

Виробнича база – шість котельних загальною потужністю 115 Гкал/год, довжина теплових мереж (разом із вводами інженерних мереж до будинків) – 80,9 км (у двотрубному вимірі). Підприємство також обслуговує автономну котельну центральної районної лікарні.

Окрім здійснення основного виду діяльності – забезпечення міста тепловою енергією, –підприємство активно розвиває додаткові напрямки діяльності.

За даними opendatabot, розмір уставного капіталу складає 7 784 748 грн. Податковий борг підприємства на 1 липня 2019 року становить 13 165 610 грн.