«Зірка» здобула другу перемогу в аматорському чемпіонаті України (ФОТО)

Перегляди: 1175

Кропивницька «Зірка» вчора зіграла свій другий матч в чемпіонаті України серед аматорських команд, повідомляє кореспондент CBN.

На своєму полі підопічні Саміра Гасанова приймали срібного призера минулої аматорської першості «Таврію» з Новотроїцького Херсонської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, що в стартовому турі кропивничани вдома переграли дніпровський СК «Дніпро-1-Борисфен» - 1:0. Натомість «таврійці» на своєму полі несподівано поступилися запорізькому «Мотору» - 0:2.

Тож команда з Херсонської області намагалася реабілітуватися за невдалий старт і рішуче почала поєдинок на стадіоні «Зірка». Гості в дебюті володіли ігровою ініціативою, а кропивничани придивлялися до суперників, граючи більше від захисту.

Та все ж саме господарі, які не стали змінювати переможний склад, першими створили небезпечний момент. З правого флангу у штрафну увірвався Кирило Павлюк, якому не встигали завадити суперники. Але удар у нашого гравця відверто не вийшов і м’яч пройшов повз ворота. Після цього підопічні Олександра Клишні збільшили темп й змусили «зіркових» захищатися великими силами. В декількох епізодах кропивницькі захисники в останню мить блокували удари гостей, або переривали небезпечні передачі. А в деяких моментах на останньому рубежі надійно діяв воротар «Зірки» Олександр Антоненко.

Але за першої ліпшої нагоди футболісти «Зірки» все ж відповідали стрімкими контрвипадами. Саме під час однієї з таких контратак Олександр Кочура розрізною передачею вивів віч на віч із воротарем «Таврії» Миколу Кучеренка. Та переграти голкіпера нападнику «зіркових» не вдалося, й стовідсотковий момент було втрачено.

І все ж за динамічної та цікавої гри більше атакували саме гості. І одного разу їм навіть вдалося відзначитися. Після подачі з кутового та скидки головою на дальню стійку м’яч у сітку переправив Владислав Жавко. Та за мить до цього асистент арбітра зафіксував офсайд у хавбека «Таврії».

Тож нічийний рахунок не змінився. Наприкінці першого тайму активізувалися вже господарі й мали шанс вийти вперед. Знову після кутового захисники гостей вибили м’яч з лінії власних воріт, але й цього разу арбітр зафіксував порушення з боку атакуючої команди. Отже на перерву суперники пішли за рахунку – 0:0.

Другий тайм розпочався на зустрічних курсах й відчувалося, що нічийний рахунок не влаштовує жодну з команд. І за такої гри велику роль відіграє фактор першого голу. Своїми шансами гості не скористалися. А ось кропивничанам на 57-й хвилині вдалося вийти вперед.

Олександр Кочура вдало на лівому фланзі обігрався з Олександром Тупчієнком. Далі капітан «зіркових» витримав паузу та кинув у прорив Максима Скорова, який зробив простріл у штрафну. Там не дуже вдало зіграли захисники «таврійців» й м’яч опивнився у Павла Замуренка. Удар з 12-ти метрів у нашого центрбека вийшов сильним і влучним – 1:0.

І поки гості відходили від нокдауну, кропивничани мали забивати вдруге й фактично знімати питання про переможця. Захист новотроївців відверто провалися й «зіркові» вийшли втрьох проти одного захисника та воротаря. Але, отримавши м’яч на вбивчий позиції у штрафному майданчику, Микола Кучеренко забарився з прийняттям рішення й оборонці встигли ліквідувати загрозу. І все ж Кучеренку таки вдалося забити, коли його знову вивів на «побачення» із воротарем невтомний Олександр Кочура. Та цього разу лайнсмен зафіксував дуже суперечливий офсайд в нападника «зіркових».

Тож по не зарахованих голах рахунок зрівнявся. Тут потрібно визнати, що в обох випадках ситуація була на «тоненького» й, як кажуть, на розсуд арбітрів. Більше забитих голів глядачі, які палко підтримували своїх улюбленців на стадіоні «Зірка», не побачили. Та й особливо небезпечних моментів біля обох воріт не виникало. Підопічні Саміра Гасанова дуже злагоджено та спокійно зіграли у захисті й не дозволили суперникам відновити рівновагу. Таким чином кропивницька «Зірка» здобуває другу поспіль домашню перемогу з рахунком 1:0 й має стовідсотковий результат після двох турів у чемпіонаті України серед аматорських команд.