У Компаніївській громаді забезпечили безкоштовний проїзд пільговикам

Перегляди: 1021

Пільговики, що проживають у Компаніївській ОТГ, з 1 вересня 2019 року їздитимуть на приміському автобусному маршруті «Кропивницький - Червоновершка» за талонами.

Відповідне рішення прийняла минулого тижня сесія селищної ради, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Талони видаватимуть у селищній раді при пред’явленні посвідчення. Талон розрахований на чотири поїздки і є дійсним протягом місяця, який там вказаний.

Як зазначається на сайті Компаніївської селищної ОТГ, при прийнятті бюджету України на 2019 рік депутати зберегли у законодавстві право на пільговий проїзд окремим категоріям громадян із покриттям цих видатків за рахунок коштів державного бюджету. Разом з цим у законі про держбюджет-2019 субвенції місцевим бюджетам не були передбачені.

Через це жителі Компаніївської ОТГ фактично були позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники несли фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

Відповідно до рішення селищної ради, безкоштовні та зі знижкою перевезення будуть здійснюватися для таких пільгових категорій громадян:

- інваліди війни (згідно з посвідченням «Інвалід війни»);

- учасники бойових дій (згідно з посвідченням «Учасник бойових дій»);

- ветерани війни (згідно з посвідченням «Ветеран війни»);

- пенсіонери за віком (на підставі пенсійного посвідчення) – оплачується 50% від вартості проїзду;

- інваліди І групи та діти-інваліди (на підставі посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги);

- реабілітовані особи (на підставі посвідчення);

- громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1 та категорія 2-ліквідатори) (на підставі посвідчення).

«Така практика вже давно використовується в деяких громадах та доводить ефективність використання коштів і свого права на безоплатний проїзд кожного пільговика», - йдеться на сайті ОТГ.