У Кропивницькому пропонують створити муніципальний майданчик для сортування відходів

Перегляди: 843

Кропивничан закликають підтримати електронну петицію щодо створення муніципального майданчика для сортування відходів.

Відповідне звернення від кропивничанки Ольги Нікітіної з'явилось сьогодні, 14 липня, в Єдиній системі місцевих петицій, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається у зверненні, чимало кропивничан давно сортують відходи, але мають проблему зі збутом.

Авторка петиції пропонує владу виконати «Національну стратегію поводження з відходами в Україні до 2030 року», згідно з якою органи місцевого самоврядування в населених пунктах з чисельністю більш ніж 50 тисяч осіб мають створити спеціалізовані комунальні пункти з сортування відходів.

На її переконання, міському бюджеті на 2020 рік треба закласти кошти на створення муніципального майданчика у межах міста для сортування відходів, на території якого будуть розміщені окремі контейнери для паперу, скла, металу, пластику, поліпропілену, Tetra Pak, полістиролу, небезпечних відходів, як енергозберігаючі лампи, батарейки, акумулятори, та електричних приладів.

«Окрім створення майданчика, прошу закласти в міський бюджет на 2020 рік кошти на обслуговування майданчика (вивезення вмісту контейнерів на переробку, утилізацію небезпечних відходів та утримання майданчика в належному стані)», - написала в петиції Ольга Нікітіна.