«Дніпро-Кіровоград» не планує подавати воду погодинно

Перегляди: 809

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» на сьогоднішній день не планує подавати воду погодинно у зв'язку з подорожчанням електроенергії.

Про на засіданні постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності розповів заступник директора водоканалу Віктор Рєзник, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що змінилися правила гри на ринку електроенергії, і в уряді вже визнали, що водоканали змушені будуть піднімати тарифи. Аби цього не робити, Суми, Житомир, Ужгород планують подавати воду погодинно. Якщо подібним чином зробити у Кропивницькому, це призведе до збільшення кількості поривів.

«Потече усе місто», - заявив Віктор Рєзник.

Він нагадав, що понад дві третини труб водопровідної мережі потребують заміни. Всі пориви, які відбуваються протягом останнього часу у зв’язку і перепадами температури повітря, стаються на трубах з металу.

Тому зараз електроенергію підприємство купує наперед.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила нові тарифи на послугу водопостачання та водовідведення для абонентів «Дніпро-Кіровоград» 18 червня.

Ціна за кубометр відтепер стала єдиною для приватних домоволодінь та багатоквартирних будинків і складає 28,68 грн.