Рідні підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко вважають, що поліція знайшла цапа-відбувайла

Перегляди: 2203

Рідні підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко відкидають його можливу причетність до вбивства, вважають, поліція просто хоче закрити справу.

Про це вони заявили журналістам під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу чоловікові сьогодні, 15 серпня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Він її не знав і не бачив», - сказала співмешканка підозрюваного Юлія.

«Це ми знаємо точно, що нічого не було, він не був тоді там на тому місці, ми хочемо справедливості», - додала її матір Світлана.

Матір вбитої дівчини Олена Хріненко натомість вірить, що поліція знайшла винного у трагедії. Сподівається на найвищу міру покарання для підозрюваного.

«Ми витримано чекаємо рішення суду по закону. Тому що дитина-інвалід йшла додому, нікого не чіпаючи. Дуже яскрава, гарна, чемна дівчинка, якої зараз нам дуже не вистачає, але ми тримаємося для того, аби ці люди не зробили шкоду іншим», - зазначила жінка і додала, що затриманого не знала і ніколи не бачила.

У поліції Кіровоградщини заявили: зібрали достатньо доказів щодо причетності молодика до вбивства школярки. За неофіційною інформацією, в автівці, що належить підозрюваному, знайшли сліди крові Діани.

«Отримано достатньо фактичних даних, які говорять про причетність конкретної особи до вчинення злочину. Щодо зґвалтування – в нас немає такої інформації. Ми маємо перелом основи черепа, тобто були нанесені ушкодження, це те, що було досліджено», - зауважив начальник ГУ НП в області Роман Козьяков.

Сьогодні Ленінський районний суд у Кропивницькому обирає підозрюваному запобіжний захід. Провадження розслідують за ст. 1 ст. 115 - умисне вбивство. Якщо у процесі слідства статтю не перекваліфікують, підозрюваному загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, поліцейські затримали підозрюваного в резонансному вбивстві 16-річної жительки Суботців. 24 серпня минулого року Діана Хріненко зникла за 300 метрів від свого будинку. На шляху, яким дівчина поверталася з дискотеки, знайшли її телефон та кров. Школярку шукали по всій країні. Лише у березні 2019-го в полі поблизу рідного села дівчини знайшли людські рештки. Експертизи підтвердили - вони належать зниклій Діані. 26 липня дівчину поховали.

Підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко затримали на прикордонному пункті з Польщею. Це 28-річний житель Знам’янського району. Проживав у сусідньому з Суботцями селі. Раніше вже був судимий за угон. У чоловіка є дружина та чотирирічна донька.