Кропивницький - єдине місто, де подешевшало житло на вторинному ринку

Перегляди: 1086

За останній рік ціни на житло на вторинному ринку в Україні зросли на 6,7%, а Кропивницький - єдине місто, де вони впали в середньому на 10%.

Такі дані аналітичного центру DOM.RIA, які має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Українців серед усіх типів житла найбільше цікавлять двокімнатні квартири. Середня ціна двушки в Кропивницькому - 24 750 доларів. Це практично на 2 тисячі доларів нижче, ніж торік.

На другому місці - однокімнатні квартири. У цьому сегменті середня вартість знизилася на 15%, а це 2 500 доларів. Кропивницький також входить у ТОП-3 міст, де найдешевші однушки. Середня ціна - 15 140 доларів.

Що стосується трикімнатних квартир, то тут спостерігається зниження вартості на 9%. У середньому трикімнатна квартира обійдеться покупцеві в 34 100 доларів. У 2018 році середня вартість таких квартир була вищою на 3 490 доларів.

Найдорожче житло знаходиться в центральному районі Кропивницького. Вартість квадратного метра становить 540 доларів.

За даними опитування DOM.RIA, найкращим районом для проживання жителі Кропивницького вважають Ковалівку. У цьому районі середня вартість квадратного метра вторинного житла - 430 доларів.

За словами експерта DOM.RIA Анатолія Топала, сезонне коливання цін може бути 5-7% за рік. Періодом, коли ціни знижуються, можна назвати місяць після нового року, літні канікули і другу половину грудня, коли всі вже готуються до свят. Зростають ціни на нерухомість навесні й восени.