Проблему скандального гуртожитку в Кропивницькому зможе вирішити лише Верховна Рада

Перегляди: 991

Заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін зустрівся з мешканцями гуртожитку на проспекті Університетському, 21, вчора, 15 серпня.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У розмові взяли участь також керівники виконавчих органів міської ради.

Учасники зустрічі обговорили сьогоднішній стан справ у гуртожитку.

Міськрада прийняла рішення про перелік гуртожитків державної та приватної форм власності, які потрапляють під дію Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», в тому числі й по проспекту Університетському, 21. Відповідну інформацію направили до ОДА. За кошти місцевого бюджету провели експертну оцінку вартості частки гуртожитку, яка належить ПП «Вагран».

«Подальше питання реалізації мешканцями свого права на приватизацію кімнат залежить не від міської ради, а від того, чи включить Верховна Рада України цей гуртожиток до Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад», - наголошується у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, після вибуття гуртожитку з державної власності міськрада скасувала рішення щодо оформлення права власності на житловий будинок за ПП «Вагран» та рішення щодо встановлення тарифів на обслуговування житла. Проте вже у 2019 році Верховний Суд України це рішення міськради скасував.