На Кіровоградщині відбувся «Чута-фест» (ФОТО)

Перегляди: 3629

На Кіровоградщині у мальовничому селі Цибулеве на зеленій садибі «Гайдамацька Січ» вчетверте відбувся фестиваль народної творчості «Чута-фест», повідомляє кореспондент CBN.

Ідея започаткувати свято творчості і народного мистецтва у господаря садиби Володимира Вознюка та художника-аматора Миколи Ярчихіна з’явилася у 2016 році, і перший фестиваль відбувся на День незалежності України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами подружжя Вознюків, для них фестиваль - їхній внесок у збереження та популяризацію української культури та історії, народних ремесел, у патріотичне виховання молоді на основі національних традицій.

У фестивалі взяли участь більше 40 аматорських та професійних фольклорних, вокальних, хореографічних колективів, солістів, вокальних дуетів та тріо, рок-гуртів з усіх куточків нашої області.

На фестивальний ярмарок завітали майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

Засновниками фестивалю стали Знам’янські райдержадміністрація,  райрада та Цибулівська сільська рада. «Чута-фест» відбувся за підтримки обласного департаменту культури та обласного центру народної творчості.