«Олександрія» перемагає «Зорю»

Перегляди: 1073

У матчі 4-го туру Української FAVBET Ліги в Запоріжжі зустрічалися два представника України у Лізі Європи – луганська «Зоря» та ФК «Олександрія», повідомляє кореспондент CBN.

До цього матчу команда Віктора Скрипника не програвала. Луганчани здобули дві перемоги та одну нічию в чемпіонаті й подолали два відбіркових кола у Лізі Європи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Минулого четверга підопічні Віктора Скрипника, після нічиєї в гостях – 1:1, переграли вдома софійський ЦСКА та вийшли до раунду плей-офф Ліги Європи, де зустрінуться з іспанським «Еспаньолом». Тож господарі поля мали небагато часу для того, щоб відновитися до важливого поєдинку із олександрійцями.

Тренерський штаб луганчан зробив певні заміни, залишивши зокрема в запасі героя поєдинку з болгарами Назарія Русіна. У складі «Олександрії» дебютував центральний захисник Каспарс Дубра.

Перший тайм пройшов за невеликої ігрової переваги луганчан, які створили декілька моментів біля воріт Юрія Паньківа. Але забити господарям поля не вдалося. Та й в другій половині тайму гості вирівняли хід подій на полі й стали самі загрожувати воротам конкурентів. Тож, нульова нічия в перші 45-ти хвилинці виглядала логічною. По перерві Володимир Шаран замінив Дениса Безбородька на Артема Сітала й команда значно додала в швидкості та наполегливості. Господарі ж не витримали такого натиску конкурентів.

На 57-й хвилині олександрійці запресингували суперників на лівому фланзі. Далі Валерій Лучкевич обіграв опікунів й прострілив в штрафну. Там Максим Третьяков опинився на ударній позиції, але Микита Шевченко удар хавбека відбив. Та першим м’яч підхопив Кирило Ковалець й холоднокровно пробив повз захисників та воротаря «Зорі» - 0:1.

Далі гра проходила вже під диктовку підопічних Володимира Шарана, які не зупинилася, а намагалися закріпити успіх. І це зробив знову ж таки Ковалець, який перехопив невдалу передачу Владлена Юрченка здійснив швидкісний рейд по лівому флангу майже від центра поля й направив м’яч поміж ніг Микиті Шевченку – 0:2.

Далі Ковалець мав два шанси оформити хет-трик. Спочатку, після блискучої передачі Сітала п’ятою, Кирило пробив з близької відстані вище поперечини. Згодом найкращий гравець матчу зі штрафного метрів із 19-ти не влучив у ворота. Коли ж Ковальця було замінено господарям вдалося відіграти один м’яч. Тут після «пострілу» зі штрафного Богдана Лєднєва помилився Юрій Паньків, який пропустив легкий для себе м’яч – 1:2.

Та більшого луганчани за п'ять хвилин, що залишилися до фінального свистка, досягти не змогли. Отже «Зоря» зазнала першої поразки в сезоні, а «Олександрія» перемагає вдруге поспіль й поліпшує своє турнірне становище. Після чотирьох турів у активі підопічних Володимира Шарана шість очок, й вони піднялися на шосте місце в елітному дивізіоні.