Кропивницький готується до вiдзначення державних свят

Перегляди: 854

Святковi заходи у Кропивницькому на площi перед мiською радою розпочалися сьогоднi «Медовим ярмарком» з продажу товарiв декоративно-ужиткового мистецтва, меду та сувенiрiв.

Про це CBN поiнформували в мiськiй радi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У День Державного Прапора України, 23 серпня, урочистостi розпочнуть о 9:00 вiдкриттям меморiальної дошки Почесному громадянину мiста Семену Климовичу Сороцi по вул. Михайлiвськiй, 9. А о 10:00 на площi Героїв Майдану вiдбудеться церемонiя пiдняття Державного прапора України. О цiй же годинi у центрах дитячої та юнацької творчостi мiста проходитимуть майстер-класи «Рiзнобарвна Україна».

Об 11:30 кропивничани понесуть живi квiти до Алеї Слави, що на Фортечних Валах.

24 серпня святкування Дня незалежностi України розпочнеться о 8:00 з Молитви за Україну в храмах мiста. Урочистостi з нагоди 28-ої рiчницi незалежностi України розпочнуть о 9:15 iз вшанування Небесної сотнi на площi Героїв Майдану. Пiсля чого вiдбудеться урочиста хода та церемонiя нагородження бiля пам’ятника Тарасу Шевченку. До свята також приурочили презентацiю панно з вишитими рядками поезiї Кобзаря – проект «Вишивана Україна».

Продовжать святкування великим концертом мiського професiйного духового оркестру «Святковi сурми» у примiщеннi обласного театру. Початок концерту – о 17:00.

Свої заходи до програми святкування запропонувала i громадськiсть мiста. О 17:30 стартує Хода вишиванок. Цьогорiч вона проходитиме вiд пам’ятника Янголу – охоронцю до площi Героїв Майдану, де планують святковий концерт.