Наставника ФК «Олександрія» визнали кращим тренером четвертого туру Favbet Ліги

Перегляди: 894

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран став кращим тренером четвертого туру за версією Всеукраїнського об’єднання тренерів.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підопічні Володимира Шарана в гостях завдали поразки «Зорі» – 2:1. Це перший програш Віктора Скрипника після повернення в Україну.

По-перше, матч був важливим для самих олександрійців – у світлі їхнього невдалого старту.

По-друге, попри серйозну зміну ігрової побудови, яка ще продовжується, «Зоря» в новому сезоні давала досить хороші результати (п’ять перемог і дві нічиї в УПЛ і Лізі Європи, жодної поразки в семи попередніх офіційних іграх).

По-третє, виїзди до «Зорі» не дуже давалися олександрійцям, з чотирьох гостьових матчів проти луганчан за останні роки вони не виграли жодного.

Номінальна тактика олександрійців лишалася незмінною (4-2-3-1), але в гостях у «Зорі», яка підняла лінію півзахисту до схеми (4-1-3-2), гості зробили ставку на гру без м’яча та епізодично застосовували ефективний високий пресинг. У підсумку саме це тренерське рішення призвело до двох голів у ворота «Зорі», гравці якої губилися під тиском.

Після дев’яти матчів без перемог підопічні Володимира Шарана входять у ритм. Зараз у них дві перемоги поспіль, причому виграш у «Зорі» доволі показовий і підтверджує думку, що ФК «Олександрія» все ще може вдало використовувати тренерську установку на пресинг, атлетичний і насичений футбол. Саме це відзначили фахівці, які визнали саме головного тренера олександрійців найкращим у четвертому турі Favbet Ліги.