Керiвник «Теплоенергетика» пояснив причини високих тарифiв на тепло у Кропивницькому

Перегляди: 1043

Керiвник комунального пiдприємства «Теплоенергетик» Олександр Чельник пояснив причини високих тарифiв на тепло у Кропивницькому для абонентiв, у яких немає лiчильникiв, сьогоднi, 20 серпня, повiдомляє кореспондент CBN.

«Наразi багато людей пiдключили автономне опалення. Коли пiдiйдемо до опалювального сезону, буде менше 30% абонентiв централiзованого теплопостачання. Не може бути при такiй ситуацiї нижчий тариф, коли така кiлькiсть абонентiв розрахована на такi потужностi. У нас понад 300 кiлометрiв труб. Незалежно вiд того, скiльки у нас абонентiв, ми маємо пiдтримувати певний температурний режим. Цей чинник значно впливає на тарифоутворення», – сказав Олександр Чельник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, мiський голова Кропивницького Андрiй Райкович наказав пiдготувати обґрунтоване пояснення тарифоутворення на тепло.

Нинi у Кропивницькому одна Гiгакалорiя тепла коштує 2129,8 гривнi.

Вiце-прем'єр-мiнiстр регiонального розвитку, будiвництва i ЖКГ України Геннадiй Зубко наказав перевiрити теплогенеруючi пiдприємства, якi мають найвищий тариф — вiд 1800 до 2300 гривень за одну Гiгакалорiю.