Кропивницький суд зобов’язав Росію виплатити майже 6 млн грн сім’ї загиблого у війні українця

Перегляди: 1115

Кіровський районний суд у Кропивницькому зобов’язав Росію виплатити грошову компенсацію родині загиблого у війні на Донбасі вертолітнику Олександру Сабаді.

За даними CBN, ідеться про 5 мільйонів 842 тисячі 800 гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У прес-службі суду інформацію підтвердили. «Дійсно, вчора було засідання, на якому було оголошено резолютивну частину рішення. Я не готовий зараз говорити про точну суму. Крім того, повністю рішення ще не оголошували, воно ще не набрало законної сили», - сказав прес-секретар суду Юрій Кіселик.

Олександр Сабада - начальник штабу - перший заступник командира вертолітної ескадрильї 16 окремої бригади армійської авіації 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, в/ч А2595, м. Броди. З початком антитерористичної операції на сході України військові льотчики бригади виконували завдання в районі Слов'янська і Краматорська у Донецькій області.

2 травня 2014 року вертоліт, у якому знаходився Олександр Сабада, збили поблизу села Карпівка Слов'янського району.

Олександра поховали на Лелеківському кладовищі у Кропивницькому, куди переїхала його дружина Тетяна з двома синами, Олегом (2002 р. н.) і Максимом (2011 р. н.) У Чернігові залишилася мати Тамара Іванівна.