Сільські амбулаторії Кіровоградщини отримали 25 нових авто (ФОТО)

Перегляди: 1925

З Кропивницького до сільських амбулаторій у районах сьогодні відправилися 25 автомобілів Renault Duster, передає кореспондент CBN.

По реанімобілю типу "В" Peugeot також отримали центри екстреної медичної допомоги Кропивницького та Олександрії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як нагадав перший заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Коваленко, в області працюють 123 сільські лікарські амбулаторії. В рамках президентської програми «Допомога поруч!» у 47 з них тепер будуть нові автомобілі.

П'ять автівок поїхали до Голованівського району, шість - у Знам’янський, по три нові авто працюватимуть у Кропивницькому та Олександрійському районах, по дві - у Новгородківському та Світловодському, по одній спеціалізованій медичній машині відправили у Благовіщенський, Петрівський, Новоукраїнський, Новомиргородський райони.

За словами головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Кропивницького району Валерія Радулова, в районі живуть 36,8 тисячі селян, яких обслуговують 15 лікарських амбулаторій та 35 ФАПів.

«Ми отримали три автомобіля до двох, які вже працюють в Катеринівській та Великосеверинівській амбулаторіях. Вони поїдуть у Грузьке, Федорівку та в Аджамку», - розповів головлікар.