Кіровоградщина готує дороги до зими та відпрацьовує оперативні дії при надзвичайних ситуаціях

Перегляди: 1026

В області проходить командно-штабне навчання щодо оперативних дій при надзвичайних ситуаціях на автодорогах області в осінньо-зимовий період, повідомляє CBN з посиланням на прес-службу ОДА.

Під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник управління ДСНС України в області Віталій Миронюк повідомив, що найбільш проблемними на території області є п'ять ділянок доріг:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

  • М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка» біля села Торговиця Новоархангельського району,
  • М-13 «Кишинів – Кропивницький – Полтава» в районі повороту до міста Новоукраїнка,
  • Н-14 «Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв» біля села Кетрисанівка Бобринецького району,
  • М-05 «Київ – Одеса» біля міста Благовіщенське, села Великі Трояни та села Данилова Балка Благовіщенського району та
  • Н-23 «Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя» біля села Гурівка Долинського району.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в області Вадима Коюденка, наразі дорожній комплекс до роботи в осінньо-зимовий період готовий на 30%. Це відповідає плану - готуватимуться до листопада. Загаз закуповують протиожеледні матеріали, ремонтують спецтехніку.

За інформацією заступника директора обласного департаменту ЖКГ Інни Табалової, на ремонт та утримання комунальних доріг області в цьому році з бюджету виділили майже 407 млн грн. 141,8 млн грн, тобто третину, вже використали. 74 спеціалізовані прибиральні машини вже готові до роботи, закупили понад 10 тис. тонн посипкового матеріалу та реагентів.