У Кропивницькому молодшим школярам можуть продовжити зимові канікули

Перегляди: 2551

Міністерство освіти рекомендує в новому навчальному році надати учням молодших класів додатковий тиждень під час зимових канікул.

Як прокоментувала CBN пропозицію МОН начальник управління освіти міськради Кропивницького Лариса Костенко, у зв'язку з новим законом про освіту кожний навчальний заклад приймає рішення про канікулярний час індивідуально.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В нас є нюанси з початку та закінчення опалювального сезону, тому заклади зазвичай притримуються нашої рекомендації», - розповіла Лариса Костенко.

Щодо додаткового канікулярного тижня для перших і других класів, рішення приймуть на серпневих нарадах педагогічних працівників, де обговорюватимуть в тому числі й структуру навчального року.

Наради пройдуть наступного тижня.

«Структура навчального року не є догмою, тому кожен педагогічний колектив зможе при необхідності її змінити», - уточнила начальник відділу інспектування навчальних закладів управління освіти Світлана Кумпан.

У МОН запропонували школам такий графік відпочинку в навчальному році 2019-2020:

- для осінніх канікул - з 28 жовтня по 3 листопада;

- для зимових - з 23 грудня по 7 січня;

- для весняних - з 23 березня по 29 березня;

- для літніх - з 1 червня по 31 серпня.