Кропивничанин посів четверте місце на чемпіонаті України з легкої атлетики

Перегляди: 933

У другий день чемпіонату України з легкої атлетики у Луцьку сподівання вболівальників Кіровоградщини були пов’язані зі стрибками у висоту серед чоловіків, повідомляє кореспондент CBN.

Тут у компанії найсильніших конкурентів, за винятком рекордсмена України Богдана Бондаренка, виступали два підопічних Геннадія Здітовецького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Бронзовий призер юнацької Олімпіади Олег Дорощук трохи не впорався із хвилюванням і завершив змагання з результатом 210 см. Хоча у другій спробі був дуже близькій для того, щоб подолати 215. Але поки що в Олега 9-те місце на дорослому рівні.

Учасник Олімпіади в Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко, незважаючи на ушкодження, взяв із третьої спроби 220 см. Дуже близький був наш спортсмен навіть до своєї четвертої золотої нагороди на чемпіонатах України. Адже друга спроба на висоті 223 см. була дуже гарною, але планка, похитавшись, впала.

Якби Дмитру трохи пощастило, то він би став лідером. Адже 223 см з третього разу взяв лише Андрій Проценко з Херсону. Саме Андрій, який в Ріо був четвертим, здобув у Луцьку золоту нагороду. Тричі чемпіон України, який має в своєму активі стрибок на 240 см, намагався злетіти на 227 см. Та цього разу не вдалося.

Друге та трете місця з результатом 220 см, за меншою кількістю спроб на попередніх висотах, посіли львів’яни Дмитро Дем’янюк і Вадим Кравчук.

Дмитро Яковенко цього разу посів четверте місце. У ексклюзивному коментарі для СВN спортсмен зазначив, що задоволений своїм виступом, адже ліва нога, яка лікував півтора роки, не турбувала. А навіть із запаленням ахілу на правій нозі, вдалося взяти 220 й штурмувати 223 см.

За словами Дмитра, в майбутній олімпійській рік він дивиться з певним оптимізмом. Наставник наших хлопців Геннадій Здітовецький зазначив, що знає над чим працювати для того, щоб наступного сезону його учні поліпшили свої результати. Зізнається, що від наміру замахнутися відразу на дві олімпійські ліцензії до Токіо ніхто не відмовляється.

На жаль, двом представницям Кіровоградщини, які вийшли на старт найважчої дистанції 10 тисяч метрів, не вдалося дістатися фінішу. Але для вихованок Олександрівської ДЮСШ Віри Герун та Аліни Авдійчук і їх тренера Вадима Приймаку виступ на таких представницьких змаганнях це дуже гарний досвід.

[caption id="attachment_46019" align="aligncenter" width="640"] Олег Дорощук[/caption]

[caption id="attachment_46018" align="aligncenter" width="640"] Дмитро Яковенко[/caption]