В обласному художньому музеї відкрилась виставка «Це моя Україна» (ФОТО)

Перегляди: 1101

В обласному художньому музеї до 28-ї річниці Незалежності України відкрили виставку «Це моя Україна», повідомляє CBN.

За словами завідуючого відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Олег Юрченко, «виставка засобами образотворчого мистецтва наглядно ілюструє те, що є безцінним для кожного українця і що варто боронити від ворога за будь яких обставин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, вважає музейник, в світлі відзначення 28-ї річниці Незалежності особливе значення набуває картина Сергія Шишка «Київ. Площа Богдана Хмельницького» як символ української державності .

Велич і красу української природи відображають картини Івана Шутєва «Зимовий ранок», Антона Кашшая «Долина Свидовець», Миколи Глущенка «Ранковий Дніпро», Василя Федорова «Соняшники», Петра Оссовського «Моя Батьківщина Україна» та інші.

Неповторним колоритом, національною автентичністю та нездоланним козацьким духом української нації просякнуті картини невідомого художника «Вечорниці», Якова Калашника «Українська кераміка», Вадима Одайника «Молодиці», Миколи Бондаренка «Ескіз до картини», Володимира Плітіна «Кров - не водиця, дай води напитися», Віталія Колєсніченка «Зійшла зоря», Юрія Гончаренка «Світлиця», Станіслава Антонюка «Спогади про батька і Україну», «Спогади про матір і Україну», «Спогади про Україну» та «Хліб України» тощо.

Відвідувачів також зацікавлять, на думку фахівця, натюрморти Юрія Гончаренка, Андрія Хвороста, та Алли Преображенської–Ронікер та вразить специфічним філософським світосприйняттям та технікою робота Надії Федоренко «Невмируща спадщина (Чумацьким шляхом)».