Вихованка кропивницької СДЮСШОР-2 здобула срібло на чемпіонаті України з легкої атлетики

Перегляди: 1499

У Луцьку завершився чемпіонат України з легкої атлетики, на якому проходив відбір до світової першості, повідомляє кореспондент CBN.

Останнім видом змагальної програми третього дня були стрибки у довжину. Тут свій клас підтвердила лідер нашої збірної Марина Бех-Романчук, яка здобула золото з результатом 6 метрів 79 см.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А ось друге місце посіла вихованка кропивницької СДЮСШОР-2 Юлія Фірсова, яка розпочинала свій спортивний шлях у Галини Михайлюкової. «Срібло» Юлії приніс стрибок на 6 метрів 21 см. І хоча спортсменка зараз виступає за Київ, але в ексклюзивному коментарі для СВN відзначила, що дуже любить рідне місто - Кропивницький. Тут її навчили долати труднощі, тут були здобуті перші перемоги й де завжди радіють новим злетам.

Юля подякувала своєму першому тренерові Галині Михайлюковій й передала привіт всім кропивничанам, які за неї вболівають.

Нагороджував чемпіонку та призерів змагань зі стрибків у довжину наш земляк, перший заступник міністра молоді та спорту України, президент ФЛАУ Ігор Гоцул.

Прикрасою не тільки останнього дня, а й усього чемпіонату стали змагання в стрибках у висоту серед жінок. Тут боротьба йшла на світовому рівні. За перемогу боролися три спортсменки, й кожна вдала спроба змінювала лідера.

У підсумку «золото» здобула срібна призерка минулого чемпіонату світу Юлія Левченко, яка в третій спробі злетіла на 198 см. І вже в ранзі переможниці Юля в другій спробі встановила своє особисте досягнення цього сезону – 2 метри. А ось три спроби на 202 см цього разу були невдалими.

«Срібло» з результатом 196 см - у чемпіонки юнацької Олімпіади в Буенос-Айресі Ярослави Магучих, яка продемонструвала, що готова до боротьби на дорослому рівні.

«Бронза» дісталася досвідченій Ірині Геращенко, в активі якої стрибок на 194 см.

Головним стартом сезону для українських легкоатлетів буде чемпіонат світу, який відбудеться с 28 вересня по 6 жовтня у столиці Катару – місті Доха.