У першій чверті всі школярі-пільговики Кропивницького снідатимуть безкоштовно

Перегляди: 1100

До 31 грудня діти учасників АТО/ООС харчуватимуться в навчальних закладах Кропивницького безкоштовно.

Таке рішення сьогодні, 27 серпня, прийняла постійна комісія міськради Кропивницького з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвитку, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Діти пільгових категорій, які навчаються в молодшій школі, у першій чверті теж отримуватимуть сніданки безкоштовно. Далі міська влада шукатиме кошти. Якщо знайдуть - продовжать безкоштовно, в іншому випадку фінансувати планують разом з батьками.

Після проходження питання в профільній комісії його мають розглянути на сесії міськради.

Нагадаємо, що пільги мають вихованці закладів дошкільної освіти та учні закладів загальної середньої освіти, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, діти воїнів-афганців, які навчаються та виховуються в закладах загальної середньої та дошкільної освіти міста Кропивницького, учні 5- 11 класів закладів освіти міста Кропивницького з малозабезпечених сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, учні комунального закладу «Ліцей «Сокіл», які виховуються без батька (матері) і перебувають у закладі цілодобово, діти, один з батьків яких має посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брав/бере участь в антитерористичній операції в східних областях України, є учасником АТО (ООС) на час його перебування в зоні АТО (ООС) або загинув, зник безвісти, потрапив у полон чи отримав інвалідність під час участі в АТО (ООС), діти померлого учасника АТО (ООС).