Освітяни Кропивницького зібрались на серпневу нараду (ФОТО)

Перегляди: 1803

У Кропивницькому сьогодні, 28 серпня, проходить серпнева нарада педагогічних працівників міста.

Освітяни зібралися, аби підвести підсумки навчального року - 2018/2019 та проаналізувати спільну роботу, виявити позитивні моменти і недоліки та визначити шляхи до розвитку, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила начальник управління освіти міськради Лариса Костенко, минулий рік був роком нової української школи.

«Змінилися вимоги до навчання, до знань, до компетенції. Школа має бути місцем, куди мають йти не просто за знаннями, а мають навчити, як ними користуватися, як їх шукати, як критично осмислити», - сказала Лариса Костенко.

За результатами соціально-економічного розвитку серед областей України за напрямком доступність та якість послуг у сфері освіти Кіровоградщина займає четверте місце.

У Кропивницькому - 40 закладів дошкільної освіти, 40 - загально-середньої, п'ять позашкільних навчальних закладів, 20 центрів естетичного виховання при НВО.

Протягом минулого навчального року дев'ять шкіл отримали статус гімназії. В дитсадках у рамках «Громадського бюджету» встановили майданчики, за підтримки міста в школах замінювати вікна, ремонтували спортзали і дахи тощо.

У минулому навчальному році в місті працювали 28 інклюзивні класи, в новому їх буде 47. Вже рік працюють три інклюзивно-ресурсні центри.

На 2019 рік на освіту з держбюджету виділили 791 млн грн. На вчорашній сесії міськради до них додали ще 10 млн грн.

Зі словами привітання до освітян звернувся міський голова Андрій Райкович.

«Ми спільно з вами виконуємо надзвичайно важливе завдання: формуємо майбутнє нашого міста, краю, держави», - сказав він.

Найкращі освітяни отримали грамоти та подяки міськради та міськвиконкому Кропивницького, а переможці конкурсу по розробці та застосуванню іноваційних технологій грошові сертифікати.