У Кропивницькому презентували дев'ять проектів Громадського бюджету – 2020

Перегляди: 1137

Сьогодні, 28 серпня, у прес-центрі CBN громадські активісти презентували дев'ять проектів Громадського бюджету – 2020.

Головний юрист області Вадим Гуцул запропонував облаштувати біля театру імені Кропивницького сквер «Мистецький» (великий проект №9). За словами заступниці керівника обласного управління юстиції Анни Калініної, благоустрій території, будівництво ротонди та зони відпочинку підвищать туристичну привабливість міста. Ротонда стане новим місцем для реєстрації шлюбів, гарною фотозоною, локацією для проведення культурних заходів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також юристи пропонують кропивничанам підтримати встановлення гойдалки кохання (малий проект №4).

«Кожній парі, яка сяде на цю гойдалку, голуби наворкують спокій, а амури подарують кохання. Вона може стати чудовим місцем зустрічі закоханих, оригінальною фотозоною», - розповіла ініціаторка проекту Аміна Козин.

На переконання депутатки міськради Валентини Яремчук, участь у «Громадському бюджеті» громадян міста - максимальне залучення кропивничан до розподілу місцевого бюджету.

«Коли люди самі розробляють проект, громада голосами підтримує, це означає, що він потрібен саме там і що за ним будуть слідкувати», - вважає вона.

Валентина Яремчук представила малий проект №61 «Електронне транспортне табло». Антивандальні електронні табло автоматичного прогнозування часу приїзду громадського транспорту з камерами відеоспостереження, тривожною кнопкою для виклику поліції, зоною Wi-Fi та можливістю підзарядки мобільників пропонують встановити на чотирьох зупинках у селищі Новому.

Там же по вулиці Металургів активісти хочуть встановити сучасні вуличні тренажери і створити майданчик «Спортивний відпочинок» (малий проект №62).

Малим проектом №60 «Універсальне міні-футбольне поле» депутатка пропонує облаштувати майданчик для занять фізичною культурою та спортом. На цьому місці діти полюбляють грати у футбол, але воно не облаштоване.

Ще новенцям потрібно місце для відпочинку у центрі селища. Це їм забезпечить громадський простір «Мрія» з фотозоною, лавками, дитячим ігровим комплексом.

Аміна Козин разом з Оксаною Білобровою пропонують встановити на перехресті вулиць Велика Перспективна та Преображенська системи додаткового інформування пішоходів на регульований переходах. Малий проект №59 «Увага! Пішохід!» передбачає встановлення світлодіодної бруківки.

Активістки також представили впровадження нових технологій для надання медичних послуг у поліклінічному відділенні №3 (малий проект №5 «Здоров’я понад усе»), створення пересувної педагогічної лабораторії для навчання фізиці та хімії на базі школи №10 (малий проект №7 «Сучасна освіта»). Проект №9 «Інноваційна медицина» передбачає впровадження нових технологій для надання медичних послуг у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №1, а проект №6 «Європейська освіта» - створення пересувної педагогічної лабораторії для навчання іноземним мовам у школі №34.

CBN пропонує авторам проектів власний прес-центр як платформу для презентації своїх ініціатив. Майданчик надаємо абсолютно безкоштовно в рамках соціального партнерства.

З 2 до 15 вересня кропивничани голосуватимуть за проекти, які реалізують за кошти «Громадського бюджету» в наступному році. До голосування дійшли 75 проектів.