У Кропивницькому відкрилася незвичайна виставка (ФОТО)

Перегляди: 1409

У Кропивницькому відкрилася концептуальна виставка «СуСпільне?» трьох кропивницьких художників Ольги Краснопольської, Наталії Корнілової та Євгена Климчука.

У відділі мистецтв ОУНБ ім. Дмитра Чижевського митці представили свій погляд на те що навкруги, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Малюнки, скетчі та фотографії художники подали в дуже незвичний спосіб. У них немає звичних рамок з паспарту - замість них картонні коробки. Вони інстальовані в пакувальний матеріал. За словами завідувачки відділом мистецтв бібліотеки Світлани Ушакової, це «пакування» експозиції «передає основну характеристику сучасної цивілізації, яка з одного боку все регламентує, а з іншого творить нескінченні терикони сміття».

Митці кажуть, що виставка не є закликом боротися з непривабливими сторонами нашого життя, а лише їх рефлексією на навколишнє. Викинута на сміття стратегія успіху, пес з поглядом людини, кіт, що підморгує, безхатченки, загін бродячих собак, любителі оковитої, комунальники, маршрутки та пасажири...

Погляд художників на урбаністичні «пейзажі» сучасного міста та його жителів гострий і в той же час десь іронічний, десь сумний, десь філософський, а десь дуже добрий.

У модераторки бібліотечного кіноклубу Юлії Ярової оформлення виставки викликало асоціацію з фільмами в жанрі мок'юментарі, коли художній фільм знімають у стилі документалістики, і ця псевдодокументальність є родзинкою експозиції.

На думку історика та культуролога Миколи Тупчієнка, виставка шедевральна.

«Чому? Тому, що вона поєднала трьох дуже різних художників за жанром, технікою, стилістикою, але вони всі проникнуті єдиним почуттям гумору та іронії. Просвітленого суму, який повертає нас до дійсності. Це не тільки сміх, а сміх скрізь сльози», - поділився враженнями він. Найбільше його вразили дві світлини: фото зі столом, на якому великими літерами написано «БОГ» і маленькими «єсть», а на другому - автомобіль з номерним знаком «ЗЛО».

На виставці представлені 86 робіт. Побачити їх можна протягом вересня і жовтня.