На Кіровоградщині відзначили Міжнародний день поля

Перегляди: 1210

Сьогодні, 30 серпня, на базі науково-демонстраційного полігону Інституту сільського господарства Степу Національної академії аграрних наук України відбувся Міжнародний день поля-2019 «Особливості вирощування зернових, зернобобових і технічних культур за умов різкоконтинентального клімату».

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На свято завітали заступник голови обласної держаної адміністрації Сергій Осінський, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк.

З територій прибули керівники та спеціалісти районних управлінь та відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники та спеціалісти сільськогосподарських агроформувань різних форм власності, науковці, представники компаній-дистриб’юторів засобів захисту рослин та добрив.

Під час спілкування із аграріями заступник голови облдержадміністрації Сергій Осінський наголосив на необхідності підвищення заробітної плати працівникам сільського господарства.

«В області сільське господарство є досить прибутковою галуззю. 80% всього виробленого зернового урожаю області йде на експорт. За міжнародними прогнозами торгівля зерновими цьогорічного урожаю досягне максимального об’єму. Ми маємо всі можливості для наближення рівня середньомісячної заробітної плати до рівня дев’яти тисяч гривень у аграрній сфері. Люди повинні отримувати достойну заробітну плату», – наголосив Сергій Осінський.

Гості ознайомились з сортами сої, сучасними гібридами соняшнику та кукурудзи вітчизняної та зарубіжної селекцій.