У Бобринецькому районі незаконно знищили більше десятка дерев

Перегляди: 903

Екозахисники на території Павлогірківської сільської ради Бобринецького району затримали порушника, який незаконно вирубав 12 дерев, повідомляє CBN з посиланням на сайт відомства.

За підрахунками державної екоінспекції в області, розмір шкоди склав більше 10 тисяч гривень. На порушника склали адмінпротокол.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Згідно з законодавством, незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, - караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, - караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.