Працівники «Кіровоградської нафтової компанії» заявили про тиск з боку правоохоронців (ФОТО)

Перегляди: 2263

Працівники «Кіровоградської нафтової компанії» заявляють про тиск з боку правоохоронців, незаконне вилучення майна та блокування роботи підприємства.

Із вимогою припинити переслідування та протиправне втручання в роботу вийшли на мітинг у Кропивницькому. У проблемі розбиралася журналістка CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Близько 20 працівників товариства «Кіровоградська нафтова компанія» мітингували перед Кропивницькою райдержадміністрацією. Одночасно близько 40 їхніх колег мітингували близ виробничої бази в Шостаківці. Товариство працює 18 років. Працівники стверджують, з 2018 року товариство зазнає утисків з боку правоохоронців. За цей час головним слідчим управління Нацполіції із залученням працівників СБУ, спецрозділів «Альфа» та КОРД провели кілька обшуків виробничої бази. При цьому робітників тримали під прицілами зброї.

«Нас звинувачують у тому, що начебто підприємство працює і випускає підакцизну продукцію. Але ми маємо всі дозвільні документи, які видали нам державні органи, ми працюємо виключно в рамках технологічного регламенту й здійснюємо переробку нафти. Тобто, продукт, який виходить, він не є підакцизним товаром. Провели низку експертиз, які доводять нашу правоту», - коментує заступник директора ТОВ «Кіровоградська нафтова компанія» Олександр Дьомич.

Попри висновки експертизи, каже Дьомич, обшуки продовжують. Нині арештували все майно підприємства – опломбували всі ємності із продукцією для реалізації. Виробництво на межі зупинки. Це може призвести до того, що 148 працівників підуть у відпустку за власний рахунок.

«Ми сюди вийшли, оскільки боїмося втратити роботу. Переживаємо за свої сім’ї, і ми не бачимо протиправних дій нашого підприємства. Якби була якась причина справжня, нас би вже зупинили. А так одні й ті ж справи відкриваються, але нічим це не закінчується», - каже працівник ТОВ «Кіровоградська нафтова компанія» Сергій Зубенко.

«На нашу думку, мета деяких представників правоохоронних органів - змусити керівництво нашого підприємства якимось чином виконати їхні приватні забаганки. Може навіть йтися про якусь грошову винагороду», - додає Олександр Дьомич.

Учасники мітингу вимагають припинити переслідування та втручання в роботу ТОВ. Провести  розслідування дій правоохоронців та притягнути їх до відповідальності. Відповідне звернення передали голові Кропивницької райдержадміністрації Аллі Поліщук. Та в свою чергу обіцяла допомогти розібратися у ситуації.

«Узагальнені матеріали, які проаналізовані фахівцями щодо допущених порушень згідно напрямків діяльності тих чи інших територіальних підрозділів області, України, будуть направлені керівникам до Києва для реагування. З нашого боку буде докладено максимальних зусиль, щоб це відбулося оперативно, і оперативно ми отримали відповіді щодо піднятих питань», - повідомила журналістам голова Кропивницької РДА Алла Поліщук.

«Ми звертаємося до керівників правоохоронних органів, зокрема, генпрокурора, голови СБУ, щоб переглянули дії своїх підлеглих, які на сьогодні реально фальсифікують докази. Це є підтверджено і в документах, які є в судах, і в документах, які також знаходяться у них. Є вже попереднє рішення і навіть апеляційної інстанції повернути майно власнику, але відповідь єдина – ми не знаємо, як виконати це рішення. Це відповідь представників слідчо-оперативної групи. На наш погляд, це навмисне затягування справи», - підкреслив Олександр Дьомич.

Якщо їх не почують, активісти обіцяють вдатися до таких радикальних дій як перекриття дороги міжнародного значення.