Кіровоградщина - лідер за підключенням шкіл до інтернету

Перегляди: 810

У 2019 році Кіровоградщина отримала більше 6 млн грн на придбання понад 1700 комп’ютерів для 97 шкіл.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Значна частина територій вже придбала техніку. Решта вирішить це завдання протягом вересня.

Начальник управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Володимир Таборанський відзначив, що цього року за пріоритет визначили збільшити швидкість зв’язку. На ці потреби область отримала з державного бюджету більше 17 млн грн. Зараз ведуться перемовини з провайдерами, аби протягом наступних двох місяців забезпечити школи швидкісним інтернетом. Так, в опорних школах зв'язок має бути не менше 100 Мбіт/с, у філіях, де менше ста учнів, – від 30 Мбіт/с.

Протягом літнього періоду у школи придбали 109 сучасних навчальних кабінетів. На закупівлю інтерактивних комплексів, мультимедійних проекторів, ноутбуків, програмного забезпечення та кабінетів хімії, математики, біології тощо витратили 6,8 млн грн.

«Щороку ми підсилюємо матеріально-технічну базу наших закладів. Окрім цього, робитиметься акцент на придбанні якісного програмного продукту для викладання предметів», - наголосив начальник управління.