Екс-кандидат у нардепи від Кіровоградщини заявив про рейдерське захоплення орендованої землі

Перегляди: 1802

Троє власників земельних ділянок у Надлацькій сільській раді Новоархангельського району почали самовільно обробляти свої ділянки, хоча вони перебувають в оренді в АФГ «Віка».

Про це CBN заявив власник підприємства, депутат обласної ради та колишній кандидат-мажоритарник у народні депутати в 100 виборчому окрузі Юрій Кожушко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Є укладені договори з людьми. Але власники трьох паїв - Григорій Вайфан, Зоя Вайфан та Валерій Семенчук (вірніше, від нього нібито за довіреністю діє Фісянова, імені не пам’ятаю) навесні посіяли сою і зараз її збирають», - сказав Кожушко.

За його словами, договори оренди земельних паїв діють до 31 грудня 2024 року.

«Я написав заяву в РДА про збитки - сто тисяч гривень. Це гроші, які витрачені лише на те, щоб засіяти пшеницю, удобрити тощо, можливі прибутки не пораховані. Суд також з травня тягнеться, наступне засідання на 27 вересня призначене. Але довести нікому нічого не можу», - зазначив Юрій Кожушко.

Він також додав, що звертався до правоохоронців: «Поліція приїхала, подивилася - а їх немає там уже нікого. Ну, і поїхала».

Юрій Кожушко наголосив, що фактично сталося «рейдерське захоплення земельних паїв, оскільки вони й досі на законних підставах знаходяться в оренді».

CBN готове надати слово згаданим у публікації власникам земельних паїв.