Під Кропивницьким триває скандал з землею для АТОшників

Перегляди: 1017

У Кіровоградському районному суді розглядається справа, в якій міська прокуратура вважає, що Соколівська сільська рада надала дозвіл учаснику бойових дій незаконно, передає кореспондент CBN.

Сам процес виділення землі тривав довго. Спочатку на сесію сільради намагалися прорватися невідомі, потім голова сільради затягувала прийняття рішення та виганяла журналістів з сесії. Після втручання обласної влади та роз’яснення представників управління юстиції всі проблеми були зняті, а землю отримали справжні учасники бойових дій. Нинішній розгляд у суді стосується одного з них. За словами адвоката АТОшника, це - розповсюджена практика: якщо суд задовольняє позов, то аналогічні подаються й щодо решти.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через рік міська прокуратура направила позов про скасування рішення сільської ради. Це пояснюється захистом інтересів держави, але третьою стороною стало приватне підприємство.

Раніше ділянка належала Кіровоградському гранкар’єру. У 2015 році дію ліцензії на гірничий відвід для кар’єру призупинили, та вже у 2017 році Держгеокадастр надав землі кадастрові номери і передав її у користування учасникам АТО.

На сьогоднішнє засідання суду з’явилися всі учасники процесу, крім представників прокуратури. Слухання перенесли, але CBN буде спостерігати за розвитком подій.