У Кропивницькому депутату дали в оренду землю пiд його забудовою

Перегляди: 902

У Кропивницькому депутату мiської ради Андрiю Кролевцю дали на 49 рокiв в оренду земельну дiлянку, де вже розташована його забудова.

Таке рiшення депутати прийняли сьогоднi, 10 вересня, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Надати Кролевцю Андрiю Вiкторовичу дозвiл на розроблення проекту землеустрою щодо вiдведення земельної дiлянки в оренду строком на 49 рокiв, на якiй розташований об’єкт нерухомого майна, належний заявнику, по вул. Нижнiй, 12, орiєнтовною площею 0,35 га для розмiщення культурнооздоровчих потреб, рекреацiйних, спортивних i туристичних цiлей за рахунок земель водного фонду», – йдеться у рiшеннi.

Земля знаходиться на березi Сугоклеї.

Сам Кролевець заявив, що права власностi передав iншiй людинi, в голосування участь не брав.

«Земельна дiлянка, яку колись купив, але всi права переданi у слiпий траст i жодного вiдношення до того майна й управлiння ним не маю. Нiхто там не оре i не будує, ми знаємо, що таке водоохоронна зона. Нинi земельну дiлянку займає Овчиннiков», – сказав депутат.

«Два мiсяцi тому на вторинному ринку ми купили гiдротехнiчну споруду насосної станцiї першого пiдйому. Водонасосна станцiя була засмiчена. Пiсля купiвлi ми набули статусу первинних водокористувачiв i маємо право робити реконструкцiю. Заключили договiр iз водним господарством. Вони вичистили старi комунiкацiї, прибрали смiття i територiю», – додав Овчиннiков.

Мiський голова Андрiй Райкович доручив керiвнику архiтектурно-будiвельної iнспекцiї перевiрити, якi саме роботи проводять на березi i чи не суперечать вони нормам.

«Виїхати на об’єкт i розiбратися, у разi порушення будiвельних правил i норм, припинити будiвництво», – сказав Райкович.