У новому опалювальному сезонi субсидiю автоматично призначатимуть громадянам, якi її вже отримували

Перегляди: 622

Жителям Кiровоградщини, якi ранiше не користувалися субсидiєю, але вiдчувають, що не зможуть сплатити за комунальнi послуги в зимовий перiод, слiд звернутися до органу соцiального захисту населення за мiсцем реєстрацiї та подати заяву i декларацiю, зазначивши в заявi номер свого мобiльного.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Документи можна надати особисто, надiслати поштою або в електроннiй формi через веб-сайт Мiнiстерства соцiальної полiтики України. У сiльськiй мiсцевостi прийом документiв для оформлення житлової субсидiї здiйснюють уповноваженi особи сiльських, селищних, мiських рад, об’єднанi територiальнi громади.

За попереднiми обрахунками, в наступному опалювальному перiодi субсидiї в автоматичному режимi призначать майже 64 тисячам домогосподарств областi.

Порядок надання такої допомоги та визначення права на неї не змiнюється, змiнили лише спосiб її виплати.

У зв’язку з продовженням реформування системи житлових субсидiй, у 2019 роцi запровадили двi моделi їх виплати: з першого сiчня – у грошовiй безготiвковiй формi, з першого березня – у готiвковiй формi.