Виробника шаурми оштрафували на 25 тисяч гривень у Кропивницькому

Перегляди: 1139

Виробника та реалiзатора шаурми оштрафували бiльш нiж на 25 тисяч гривень.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Держпродспоживслужбi в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Спецiалiсти Кропивницького мiського управлiння Держпродспоживслужби здiйснюють плановi перевiрки закладiв громадського харчування, що займаються виготовленням та реалiзацiєю шаурми. В ходi перевiрок двох таких потужностей фiзичної особи-пiдприємця фахiвцi виявили низку порушень вимог законодавства в сферi безпечностi харчових продуктiв.

Соуси, сосиски, смажена картопля, нарiзанi овочi, якi є iнгредiєнтами для приготування шаурми, зберiгали на вiтринi у вiдкритих лотках пiд прямим попаданням сонячних променiв та пилу вiд проїжджої частини. У вiтринi, в якiй зберiгали продукти, температура повiтря на момент перевiрки становила +24°С. В холодильному обладнаннi засоби вимiрювання температури вiдсутнi, що унеможливлює контроль за температурним режимом. У холодильнику разом з сирими зберiгаються готовi харчовi продукти у вiдкритих пластикових вiдрах. Обладнання та iнвентар, якi контактують з продуктами, зберiгаються в бруднiй картоннiй коробцi. Харчовi вiдходи – залишки смаженого мяса, капусти, смаженої картоплi з нiчної змiни - у вiдкритих пластикових вiдрах пiд столом, на якому готують шаурму.

На пiдприємця наклали штраф у розмірі 25 038 грн, а роботу одного з закладiв призупинили до усунення виявлених порушень.