У Знам'янці пройшла «Олімпіада Кіровоградщини» (ФОТО)

Перегляди: 1670

Організатори «Олімпіади Кіровоградщини» - управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації та центр «Спорт для всіх».

Фінальний етап «Олімпіади Кіровоградщини», в якому за перемогу в командному заліку боролися юні спортсмени із 28 районних команд та ОТГ, відбувся сьогодні на міському стадіоні Знам'янки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Старти проходили у три етапи, передає кореспондент CBN.

Спочатку найкращих визначали на місцевому рівні. Потім відбулися змагання в окремих районах, містах обласного значення та об'єднаних територіальних громадах. У фіналі зустрілися переможці другого етапу.

До цього тричі фінальна стадія проводилися в Кропивницькому. Вперше вирішили зробити головним містом вирішального етапу «Олімпіади Кіровоградщини» Знам'янку.

Цього разу організатори відмовилися від конкурсу спортивних сімей. В особистому та командному заліках найвправніші визначалися серед футболістів, дуети яких жонглювали м'ячем, виконували удари на точність та якнайдалі виконували вкидання ауту.

Пари юнаків і дівчат влучали баскетбольним м'ячем у кошик з лінії штрафних. Тріо з двох хлопців та дівчинки стрибали у довжину з місця, де результати кожної спроби сумувалися. У човниковому бігу змішані пари намагалися показати найкращий час за інших суперників. По дві дівчинки протягом 30 секунд повинні були зробити найбільшу кількість стрибків на скакалці.

Після завершення всіх випробувань результати учасників сумувалися, й за перше місце нараховувалося 1 очко. Переможці визначалися в особистому та командному заліках.

Чемпіоном «Олімпіади Кіровоградщини» стала збірна Олександрівського району. Срібло та бронзу отримали юні представники Маловисківського району та Бобринецької ОТГ, при цьому команди набрали однакову кількість очок, а доля срібних нагород визначилася лише за більшою кількістю призових місць в окремих видах.

Привітати учасників свята завітали перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко та міський голова Знам'янки Сергій Філіпенко, який нагороджував чемпіонів і призерів. Юні таланти Знам'янки порадували гостей різноманітною розважальною програмою.