На Кiровоградщинi проходить всеукраїнське свято театрального мистецтва (ФОТО)

Перегляди: 925

Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневi самоцвiти» не змiнює своїм традицiям – 49-е святкування розпочалося на територiї музею-заповiдника «Хутiр Надiя».

Про це CBN поiнформували в прес-службi ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тут впродовж багатьох рокiв жив i працював знаний український драматург, актор, режисер i театральний дiяч – Iван Карпович Тобiлевич (Карпенко-Карий).

Вiтаючи учасникiв та гостей «Вересневих самоцвiтiв», т.в.о. голови облдержадмiнiстрацiї Свiтлана Лобанова вiдзначила: «Менi надзвичайно приємно, що сьогоднi Кiровоградщина стала центром уваги для творчої спiльноти України, адже тут зустрiлися найкращi митцi, шанувальники театрального мистецтва. Своєю творчiстю, вмiнням налаштовувати людей на добрi справи, ви творите справжнi дива, зберiгаєте українську культуру, зцiлюєте людськi душi».

У рамках «Вересневих самоцвiтiв» нагородили переможцiв обласного огляду-конкурсу аматорських театральних колективiв «Театральна весна Кiровоградщини», а також вшанували лауреатiв лiтературної премiї iменi Юрiя Яновського.

Цього року у «Вересневих самоцвiтах» виступили професiйнi та аматорськi театральнi колективи Кiровоградщини, Нiжинського, Хмельницького, Черкаського, Миколаївського театрiв.