Апеляцiйний суд почав розгляд скарги у справi пiдозрюваного в смертi 10 спецпризначенцiв з Кропивницького

Перегляди: 1007

У Запорiзькому апеляцiйному судi розпочали судовi слухання у справi Миколи Бутрименка, якого звинуватили у гибелi 10 спецпризначенцiв третього окремого полку спецiального призначення iменi князя Святослава Хороброго, у п’ятницю, 13 вересня.

Про це пише «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рiднi загиблих вiйськових вимагають довiчного ув’язнення для зрадника.

Суд задовольнив кiлька клопотань. Зокрема, про дослiдження матерiалiв, зiбраних пiд час негласних розшукових дiй. Захист вимагав допитати кiлькох потерпiлих, якi не дали свiдчення через те, що нiбито вiдмовились брати участь у засiданнях. Адвокат Олена Яркiна стверджує, що пiдписи на клопотаннях про те, щоб слухати справу без їхньої участi, пiдробленi. Проте суд вiдмовив у цьому клопотаннi.

«Кримiнально-процесуальний кодекс не передбачає винесення вироку без врахування думки потерпiлого. Це грубе порушення процесуального права. Як i ранiше, ми вимагаємо, щоб цей вирок скасували й ухвалили нове рiшення, яким би визнали Бутрименка винним у тероризмi i позбавили його волi довiчно», – повiдомила Яркiна.

Розгляд апеляцiйної скарги продовжать 20 вересня. Початок засiдання об 11:00.

Нагадаємо, трагедiя сталася 29 липня 2014 року. Микола Бутрименко «здав» бойовикам «ДНР» мiсце розташування українських спецпризначенцiв, внаслiдок чого їх розстрiляли.

Ранiше суд перенiс розгляд справи.