Суддя з Кіровоградщини заявила, що хтось нишпорив у її робочому комп’ютері

Перегляди: 1685

Суддя Новоархангельського районного суду Людмила Краснопольська заявила до Вищої ради правосуддя (ВРП) про втручання сторонніх осіб у судовий документообіг.

Копія заяви опублікована на офіційному сайті ВРП.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Повідомляю, що мною було виявлено втручання у програму документообігу під час роботи в програмі», - сказано в ній.

За даними судді, невідомі працювали з документами у цивільній справі та справі про адміністративне порушення з лютого по травень 2019 року.

«23.05.2019 року я звернулася із заявою до Кропивницького ВП ГУНП в області, а саме до начальника кіберполіції ДКП НП України. 17.07.2019 року працівниками відділу було оглянуто мій робочий комп’ютер та зафіксовано несанкціоноване підключення до комп’ютера близько 24 разів», - написала Людмила Краснопольська.

Вона вважає, що «таке втручання можливе лише особами, що мають доступ до програмного забезпечення та комп’ютерної техніки».

«З кінця серпня такі втручання продовжуються знову», - стверджує суддя. Вона просить ВРП «розглянути це повідомлення та вжити передбачених законом заходів щодо усунення втручання у діяльність судді».