У жителя Кропивницького пiдтвердили лептоспiроз

Перегляди: 770

У жителя Кропивницького, пенсiонера, пiдтвердили лептоспiроз.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Регіонального центру громадського здоров'я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Своє захворювання вiн пов’язує iз проведенням ремонтних робiт «копанки» поруч iз Iнгулом на приватнiй земельнiй дiлянцi. Наразi щодо цього випадку проводять епiдрозслiдування, вiдiбрали проби води з «копанки».

Дослiдження проводять в лабораторiї особливо-небезпечних iнфекцiй обласного лабораторного центру. Про результати повiдомлять пiзнiше.

Лептоспiроз – iнфекцiйне захворювання, яке викликає бактерiя Leptospira.

Захворiти на лептоспiроз можна пiд час купання у заражених водоймах, при контактi з iнфiкованими тваринами. У тiло людини бактерiя лептоспiрозу частiше потрапляє через трiщини, порiзи чи рани на шкiрi чи слизовi оболонки.

Симптоми варiюються вiд легких (головний бiль, гарячка, бiль у м’язах, почервонiння очей, дiарея, висипання) до серйозних (ураження нирок, ураження печiнки, менiнгiт). У деяких випадках хвороба призводить до смертi.

Лептоспiроз часто складно дiагностувати, адже симптоми схожi на прояви iнших захворювань – наприклад, можуть нагадувати грип.