У Свiтловодську рейдери намагалися захопити теплогенеруюче пiдприємство

Перегляди: 796

Прокуратура протидiє рейдерському захопленню частки пiдприємства вартiстю 45 млн грн, що належить територiальнiй громадi Свiтловодська.

Про це CBN поiнформували в обласнiй прокуратурi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Знам’янська мiсцева прокуратура вимагає визнати протиправними та скасувати реєстрацiйнi дiї державного реєстратора однiєї з селищних рад Кiровоградщини.

Реєстратор зробив записи в Єдиному державному реєстрi юридичних осiб, внаслiдок яких Свiтловодську мiськраду протиправно виключили з перелiку учасникiв спiльного теплогенеруючого пiдприємства у Свiтловодську iз часткою 50% у статутному капiталi та визначили єдиним учасником пiдприємства жителя Полтавської областi.

Державний реєстратор у липнi 2019 року за заявою керiвника пiдприємства всупереч вимог Закону України «Про державну реєстрацiю юридичних осiб, фiзичних осiб-пiдприємцiв та громадських формувань» пiд виглядом виправлення технiчної помилки фактично провiв реєстрацiю змiн до вiдомостей про розмiр статутного капiталу, часток у ньому, складу учасникiв без визначених законом пiдстав та за вiдсутностi необхiдних документiв.

Водночас наявнiсть у мiської ради 50% частки у статутному капiталi пiдприємства не є технiчною помилкою. 50% частки Свiтловодської мiської ради у статутному капiталi складається iз п’яти цiлiсних майнових комплексiв котельних, транспортних засобiв, iншого обладнання. Ринкова вартiсть лише зазначених комплексiв котельних складає 45 млн грн.

Наразi Господарський суд областi вказаний прийняв до розгляду позов та вiдкрив провадження у справi.

За даними CBN, мова йде про пiдприємство «Свiтловодськпобут».

Нагадаємо, «Свiтловодськпобут» займається виробництвом теплової енергiї та наданням послуг з централiзованого опалення.

Виробнича база – шiсть котельних загальною потужнiстю 115 Гкал/год, довжина теплових мереж (разом iз вводами iнженерних мереж до будинкiв) – 80,9 км (у двотрубному вимiрi). Пiдприємство також обслуговує автономну котельну центральної районної лiкарнi.