За фактом паплюження пам’ятника розстріляним євреям у Голованівську порушили кримінальне провадження

Перегляди: 1176

Поліція почала кримінальне провадження за фактом паплюження пам’ятника розстріляним у 1942 році євреям у Голованівську.

Про це CBN повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Працівниками сектору реагування патрульної поліції Голованівського відділу під час патрулювання на відстані близько 300 метрів від дороги сполученням Голованівськ - Клинове було виявлено, що невстановлена особа здійснила написи на меморіальному комплексі пам’яті жертв Голокосту», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Селищний голова Голованівська Сергій Цобенко у коментарі CBN сказав, що роботи з відновлення пам’ятника почалися. На завершення знадобиться кілька днів, оскільки зловмисники, за словами голови, використали дуже якісну фарбу.

Нагадаємо, невідомі обмалювали свастиками пам’ятник розстріляним євреям у Голованівську.