У Кропивницькому відкрилася виставка робіт відомих братів-художників (ФОТО)

Перегляди: 1435

В художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна сьогодні, 18 вересня, відкрилася виставка «Живописна палітра Сергія та Анатолія Шаповалових».

Вона створена з нагоди 265-річчя заснування міста і презентує творчі доробки відомих кропивницьких митців, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив живописець, графік і мистецтвознавець Андрій Надєждін, Сергій та Анатолій Шаповалови є яскравими представниками київської школи живопису з її потягом до монументальності, насиченої колоритності, мажорності настроїв.

«Творчість кожного має свої особистісні художні риси, що визначають індивідуальність мистецького почерку. Для Сергія Шаповалова характерні живописна експресія, колірна і формотворча модернізація реальності, робота мастихіном та пензлем. Анатолій Шаповалов дотримується класичної манери живопису української академічної традиції. Виявляючи свої таланти в сфері жанрової картини, все ж перевагу вони надають пейзажу, натюрморту та портрету», - зазначив Андрій Надєждін.

Кропивничани можуть побачити понад сорок живописних творів художників, виконаних в різні роки.

«Особливу увагу привертають краєвиди міста Кропивницького, зокрема його історичного центру з пам’ятками архітектури минулих століть, виконані Сергієм Шаповаловим. А композиції на побутову тематику та квіткові натюрморти Анатолія Шаповалова наповнюють позитивними емоціями та відчуттям подиху українського степу», - поділився враженнями мистецтвознавець.

Заслужений художник України Сергій Шаповалов та член Національної спілки художників України Анатолій Шаповалов з нагоди 265-річчя заснування Кропивницького нагороджені відзнакою міської ради «За заслуги» ІІ ступеню.