У Бобринці проводять відкриті уроки футболу (ФОТО)

Перегляди: 1435

Сьогодні, 19 вересня, у Бобринці проводять традиційний фестиваль чемпіонів «Відкритий урок футболу», передає кореспондент CBN.

У минулі роки такі заходи проводили в Олександрії, Малій Висці та інших райцентрах і містах області. Свято започатковане Українською асоціацією футболу та Асоціацією аматорського футболу України. На Кіровоградщині організатором виступає Кіровоградська обласна федерація футболу за підтримки своїх районних осередків та фахівців фізичної культури і спорту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В уроках беруть участь школярі, які не займаються футболом у дитячо-юнацьких спортивних школах і мають можливість познайомитися з грою й долучитися до чисельної армії футбольних шанувальників.

У першому дні фестивалю взяли участь близько 200 учнів п’ятих-сьомих класів бобринецьких загальноосвітніх шкіл. Учасники дійства на 12 різних локаціях під керівництвом тренерів та волонтерів - вихованців місцевої дитячо-юнацької спортивної школи - жонглювали футбольним м’ячем, знайомилися з азами футбольної техніки та аспектами футбольних правил, били по воротах та вводили м’яч із ауту, проводили між собою міні-матчі, брали участь в естафетах та дізнавалися від працівників поліції про правила поведінки в громадських місцях.

Також були показові виступи представників гирьового спорту та юних бобринецьких футболістів – чемпіонів області в своїй віковій групі.

По завершенні уроку всіх його учасників нагородили спеціальними дипломами, а кожна група отримала комплекти футбольних м’ячів для подальших занять. Спортивна громада Бобринця отримала інвестицій на 56 тисяч гривень, а весь спортивний інвентар, наданий для проведення заходу, залишили в місті.

Завтра та післязавтра відбудуться заняття з аеробіки, турнір у форматі чотири на чотири, переможці якого в кожній віковій групі отримають «солодкий» кубок та ігри для розвитку спеціальних футбольних навичок.